Eén op de vijf doden geassocieerd met slechte voeding
3 mei 2022
8 apr. 2022
Een tijdje geleden kreeg ik de kans om mee te werken aan een aflevering van het programma OverGewicht op Net5. Daarin vertelde ik Kees Tol over hoe je vlees op een gezonde manier kunt vervangen als je hebt besloten om (meer) plantaardig te gaan eten.
31 mrt. 2022
Sterk bewerkte producten, zoals taart, chips en pizza zijn natuurlijk niet bepaald gezond. Je kunt ze daarom maar beter af en toe eten. Maar waarom vinden we ze zo aantrekkelijk? En wat gebeurt er wanneer we ze vaak eten?
8 mrt. 2022
Op 19 februari 2022 vertrokken mijn collega-diëtist Marieke van de Put en ik namens de Green Food Foundation naar Uganda. We reisden erheen om de NGO Link to Progress te ondersteunen bij het uitvoeren van hun schoollunch project. Inmiddels zijn we weer terug in Nederland en daarom deel ik graag wat van mijn belangrijkste inzichten en ervaringen met je.
4 jan. 2022
Mensen die (grotendeels) onbewerkt plantaardig eten hebben over het algemeen een gezonder lichaamsgewicht, betere glucose- en cholesterolwaarden en een lager risico op het ontwikkelen van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en verschillende vormen van kanker. Wanneer je (meer) plantaardig gaat eten, kun je dus allerlei gezondheidsvoordelen ervaren! Bovendien lever je zo een hele positieve bijdrage aan het dierenwelzijn en het milieu. Heb jij je voorgenomen om dit jaar te starten met (meer) plantaardig eten? Dan geef ik je hierbij graag drie handige tips.
30 nov. 2021
Misschien heb je wel eens gehoord van een statische mindset en een groei mindset. Dit is iets wat ik nog niet volledig beheers, maar waar ik regelmatig mee oefen. En dat heeft me tot nu toe veel gebracht! Graag leg ik je er iets meer over uit.
11 nov. 2021
Als het om voeding gaat, ben ik geen voorstander van calorieën tellen. Veel belangrijker vind ik het dat je leert om te kijken naar waar je die calorieën uit haalt en naar wat dat met je lichaam doet. Maar wat wel heel interessant en nuttig kan zijn, is om eens kijken naar de caloriedichtheid van verschillende voedingsmiddelen. Dat kan je namelijk veel inzicht geven in waarom je je juist wel of niet goed verzadigd voelt na het eten van bepaalde producten.
2 nov. 2021
Niet alle koolhydraten zijn gelijk. We zijn vaak geneigd om alle koolhydraatrijke producten over één kam te scheren, maar vandaag leg ik je graag uit waarom dit eigenlijk niet kan. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen de verschillende soorten.
29 okt. 2021
Vaak labelen we een product dat weinig calorieën bevat automatisch als 'gezond'. Vandaag leg ik je graag uit waarom dit lang niet altijd juist is.
5 okt. 2021
Kokosolie/kokosvet heeft een gezond imago en wordt door velen geprezen als superfood. De olie wordt regelmatig geassocieerd met allerlei gezondheidsvoordelen. Zo zou kokosolie bijvoorbeeld ontstekingsremmend werken en een wondermiddel zijn tegen allerlei kwaaltjes. Maar klopt dit wel? Vandaag leg ik je uit waarom kokosolie helaas niet zo gezond is als dat vaak gedacht wordt.
4 okt. 2021
Het is vandaag (Eet Geen) Dierendag! En om dat te vieren heb ik een klein cadeautje voor je. Denk jij er wel eens over om (meer) plantaardig te eten, maar heb je eigenlijk geen idee waar je moet beginnen? Dan is dit simpele plantaardige dagmenu een goed begin.
2 sep. 2021
Soms vind ik het bijna ‘jammer’ dat veel chronische ziekten pas tot uiting komen wanneer we 40, 50 of 60 jaar oud zijn. En daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat ik graag zie dat mensen eerder ziek worden. Maar als we de gevolgen van een ongezond eet- en leefpatroon eerder zouden opmerken, voelen en zien, zouden we misschien wat bewuster omgaan met wat we eten en hoe we leven.