Persoonlijk advies op maat

Op deze pagina vind je meer informatie over mijn behandelingswijze, consulten en tarieven. Onderaan vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

 

Als diëtist wil ik je niet alleen helpen om gezonder te worden, maar ook om gezond te blijven. In mijn behandeling richt ik mij daarom niet op het behalen van tijdelijke successen, maar op de lange termijn: ik ondersteun je in het toewerken naar een gezonde leefstijl die je voor de rest van je leven vol kunt houden. 

In mijn behandeling staat een volwaardig plantaardig eetpatroon centraal. Door gezond plantaardig eten kun je er namelijk voor zorgen dat je risico op het ontwikkelen van een chronische ziekten aanzienlijk daalt. Daarnaast zijn veel chronische aandoeningen goed te behandelen door volwaardig plantaardig te eten. Echter, als cliënt besluit jij natuurlijk hoe ver je hierin wilt gaan. Of je nou voor 70%, 80% of 90% plantaardig wilt gaan: ik help je graag om jouw doelen te bereiken. Als gespecialiseerd plantaardig diëtist zorg ik ervoor dat je volwaardig eet en alle voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt. 

 


Ik kan je onder andere helpen en ondersteunen bij...

 

 • De overstap naar een (meer) plantaardig en volwaardig voedingspatroon
 • Het bereiken en behouden van een gezond gewicht
 • Het toewerken naar een gezonde leefstijl, waarin de volgende factoren centraal staan:
  • gezond, lekker en volwaardig eten
  • regelmatig bewegen op een manier die prettig voelt
  • het ontwikkelen van gezonde slaapgewoontes 
  • voldoende tijd nemen om te genieten en te ontspannen
 • Het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten
 • Voeding bij chronische aandoeningen, zoals:
  • hart- en vaatziekten
  • diabetes type 2
  • reumatoïde artritis
  • artrose
  • jicht
 • Maag- en darmklachten, zoals obstipatie of een onregelmatige stoelgang
 • Voeding rondom de zwangerschap

Antwoord op eventuele vragen

 

Hoe ziet een online consult eruit?

Voorafgaand aan een online consult stuur ik je via een E-mail een uitnodiging voor een Zoom-gesprek. Zoom is een programma waarmee je online kunt communiceren en videobellen. In de mail vind je een link en enkele minuten voordat ons gesprek begint kun je op deze link klikken en word je doorgestuurd naar de online spreekkamer. Vervolgens zie je mij in je beeldscherm verschijnen en beginnen we met kennismaken. Gedurende ons gesprek maak ik aantekeningen op mijn laptop. 

 

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken?

Als diëtist ben ik direct toegankelijk. Dit houdt in dat je geen verwijsbrief van de dokter nodig hebt om een afspraak met mij te maken. Tijdens ons eerste gesprek bepaal ik op basis van de Direct Toegankelijke Diëtetiek of het veilig en verantwoord is om je te behandelen, of dat het eerst nog verstandig is om een afspraak te maken met je huisarts. Dit is bijvoorbeeld het geval bij bepaalde medische klachten.

Wel is het goed om te weten dat enkele zorgverzekeraars een verwijsbrief vereisen. In je polisvoorwaarden kun je lezen of dit wel of niet voor jou geldt. Indien je een verwijsbrief nodig hebt, kun je dit van tevoren afstemmen met je huisarts. Je kunt dan aangeven dat je graag in aanmerking zou willen komen voor een vergoeding.

 

Heb je contracten met zorgverzekeraars? En worden consulten vergoed?

Momenteel heb ik (nog) geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Echter, iedereen in Nederland heeft vanuit de basisverzekering recht op 3 uur begeleiding door een diëtist. In eerste instantie worden de kosten van deze consulten verrekend met het eigen risico, behalve voor kinderen die jonger zijn dan 18. Ben je aanvullend verzekerd voor dieetadvies? Dan kan het zo zijn dat je meer vergoed krijgt. Ik raad je aan om dit goed na te gaan bij je eigen zorgverzekeraar.

Na afloop van ons consult stuur ik je de factuur. Deze dien je vervolgens binnen 14 dagen te betalen. De factuur kun je vervolgens gemakkelijk uploaden via de website of app van je zorgverzekeraar. Afhankelijk van je zorgverzekeraar krijg je dan 70-100% van het tarief vergoed wanneer het eigen risico reeds verbruikt is. Samenvattend: je betaalt de factuur dus zelf aan mij, maar hebt (afhankelijk van je situatie) de mogelijkheid om het bedrag (deels) vergoed te krijgen bij je zorgverzekeraar. 

Heb je een andere vraag? Schroom dan niet om contact op te nemen via het contactformulier