Persoonlijk advies op maat

Als gezondheidsbevorderaar wil ik je niet alleen helpen om gezonder te worden, maar ook om gezond te blijven. In mijn behandeling richt ik mij daarom niet op het behalen van tijdelijke successen, maar op de lange termijn: ik ondersteun je in het toewerken naar een gezonde leefstijl die je voor de rest van je leven vol kunt houden. Op deze pagina vind je meer informatie over mijn behandelingswijze, consulten en tarieven. Onderaan vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

 

In mijn behandeling staat het toewerken naar een (hoofdzakelijk) volwaardig plantaardig eetpatroon centraal. Door gezond plantaardig eten kun je er namelijk voor zorgen dat je risico op het ontwikkelen van een chronische ziekten aanzienlijk daalt. Daarnaast zijn veel chronische aandoeningen goed te behandelen door volwaardig plantaardig te eten. Echter, als cliënt besluit jij natuurlijk hoe ver je hierin wilt gaan. Of je nou voor 70%, 80% of 90% plantaardig wilt gaan: ik help je graag om jouw doelen te bereiken. Als gespecialiseerd plantaardig diëtist zorg ik ervoor dat je volwaardig eet en alle voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt. 

 


Ik kan je onder andere helpen en ondersteunen bij...

 

 • De overstap naar een (meer) plantaardig en volwaardig voedingspatroon
 • Het bereiken en behouden van een gezond gewicht
 • Het toewerken naar een gezonde leefstijl, waarin de volgende factoren centraal staan:
  • gezond, lekker en volwaardig eten
  • regelmatig bewegen op een manier die prettig voelt
  • het ontwikkelen van gezonde slaapgewoontes 
  • voldoende tijd nemen om te genieten en te ontspannen
 • Het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten
 • Voeding bij chronische aandoeningen, zoals:
  • hart- en vaatziekten
  • diabetes type 2
  • reumatoïde artritis
  • artrose
  • jicht
 • Maag- en darmklachten, zoals obstipatie of een onregelmatige stoelgang
 • Voeding rondom de zwangerschap


Antwoord op eventuele vragen

 

Hoe ziet een (online) consult eruit?

Ik begeleid cliënten via mijn groepspraktijk Diëtistenpraktijk Roots. Zowel online als 'live' begeleiding is mogelijk op donderdag (Amsterdam) en vrijdag (Haarlem). Kijk voor meer informatie en het maken van een afspraak op de website van Diëtistenpraktijk Roots.

 

Indien het je prettig lijkt om elkaar in het echt te zien kun je deze voorkeur aangeven bij het invullen van het contactformulier. Voorafgaand aan een eerste consult stuur ik je een intakeformulier om je alvast wat beter te leren kennen. Daarnaast stuur ik je een instructie met daarin het verzoek om je voeding een aantal dagen bij te houden in de Eetmeter app. Door je voeding te analyseren krijg ik namelijk goed inzicht in je huidige eetgewoonten en kan ik persoonlijke en gerichte adviezen geven. 

Voorafgaand aan een online consult stuur ik je via een E-mail een uitnodiging voor een Teams-gesprek. Teams is een programma waarmee je online kunt communiceren en videobellen. In de mail vind je een link en enkele minuten voordat ons gesprek begint kun je op deze link klikken en word je doorgestuurd naar een keuzemenu. Je kunt er dan voor kiezen om de Teams app te openen, maar indien je de app niet hebt of liever niets wilt downloaden kun je klikken op 'Doorgaan in deze browser'. Je wordt dan doorgestuurd naar de online spreekkamer. Je browser vraagt mogelijk of Teams je microfoon en camera mag gebruiken. Geef akkoord, zodat ik je kan zien en horen tijdens onze afspraak. Vervolgens zie je mij in je beeldscherm verschijnen en beginnen we met kennismaken. Gedurende ons gesprek maak ik aantekeningen op mijn laptop. 

 

Mijn praktijkruimte bij Connected Haarlem


Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken?

Als diëtist ben ik direct toegankelijk. Dit houdt in dat je geen verwijsbrief van de dokter nodig hebt om een afspraak met mij te maken. Tijdens ons eerste gesprek bepaal ik op basis van de Direct Toegankelijke Diëtetiek of het veilig en verantwoord is om je te behandelen, of dat het eerst nog verstandig is om een afspraak te maken met je huisarts. Dit is bijvoorbeeld het geval bij bepaalde medische klachten.

Wel is het goed om te weten dat enkele zorgverzekeraars een verwijsbrief vereisen. In je polisvoorwaarden kun je lezen of dit wel of niet voor jou geldt. Indien je een verwijsbrief nodig hebt, kun je dit van tevoren afstemmen met je huisarts. Je kunt dan aangeven dat je graag in aanmerking zou willen komen voor een vergoeding.

 

Heb je contracten met zorgverzekeraars? En worden consulten vergoed?

Iedereen in Nederland heeft vanuit de basisverzekering recht op 3 uur begeleiding door een diëtist. Via Diëtistenpraktijk Roots heb ik contracten met vrijwel alle grote zorgverzekeraars. In eerste instantie worden de kosten van deze consulten verrekend met het eigen risico, behalve voor kinderen die jonger zijn dan 18. Ben je aanvullend verzekerd voor dieetadvies? Dan kan het zo zijn dat je meer vergoed krijgt. Ik raad je aan om dit goed na te gaan bij je eigen zorgverzekeraar.

Heb je een andere vraag? Schroom dan niet om contact op te nemen via het contactformulier