Hier deel ik mijn favoriete recepten. Zelf weeg ik zelden mijn ingrediënten af, maar doe ik alles een beetje op gevoel. Daarom gebruik ik hoeveelheden die perfect zijn voor mij, maar probeer in te schatten welke portiegrootte het beste voor jou werkt. Ieder mens is namelijk anders en het kan zijn dat jouw behoefte helemaal niet overeen komt met mijn behoefte. De porties van alle recepten zijn voor 1 persoon, tenzij anders vermeld. 

 

Snel tropisch ontbijtje (meal prep)

Vaak zijn we 's ochtends aan het rennen om op tijd de deur uit te gaan (of om op tijd klaar te zitten voor de Zoom meeting) en dan schiet het maken van een gezond en vullend ontbijt er nog weleens bij in. Dit makkelijke en snelle tropische ontbijtje kun je de avond van tevoren al klaarmaken. Zo ben je 's ochtends verzekerd van een heerlijke en voedzame maaltijd om de dag mee te starten!

Lees meer »

Aardappeltjes met groente uit de oven

Op zoek naar een lekker (bij)gerecht voor vanavond? Search no more. Deze kruidige aardappeltjes met gegrilde groente uit de oven zijn al jaren een favoriet van mij en vallen erg in de smaak bij iedereen voor wie ik ze maak. Ook heel fijn voor op de luie zondag: het kost je ongeveer 10 minuten aan voorbereidingstijd en de oven doet de rest van het werk.

Lees meer »

Easy plantbased lunchtip

Op zoek naar een makkelijke en plantaardige lunch? De laatste tijd ben ik dol op geroosterde broodjes uit de oven. Beleg ze met je favoriete hummus (of een andere spread), voeg wat toppings toe en je hebt een heerlijke en gezonde lunch binnen een handomdraai!

Lees meer »

Herfstontbijt met warme appel, kaneel en rozijnen

Dit herfst ontbijt met warme appel, kaneel en rozijnen smaakt heerlijk en past perfect bij deze tijd. Bij toeval kreeg ik zin om iets met warme appeltjes te maken en het resultaat was zeer geslaagd! Dit vullende, snelle en makkelijke ontbijt is binnen een handomdraai klaar en is inmiddels één van mijn favoriete ontbijtjes. 

Lees meer »

Yoghurt met bosbessen swirl

Dit heerlijke ontbijt is geïnspireerd op een recept uit de Vegan Vibes app. Omdat ik de helft van de ingrediënten niet in huis had en te lui was om naar de supermarkt te gaan heb ik er mijn eigen versie van gemaakt. Dat werd een succes, want sindsdien heb ik het bijna dagelijks gegeten. 

Lees meer »

Groente verwerken in je ontbijt + havermout recept

Groenten zijn gezond. Uit onderzoek blijkt dat het eten van voldoende groenten het risico op hart- en vaatziekten, verschillende soorten kanker en een beroerte verkleint. Ook vermindert het de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2. Het advies is dan ook om minstens 250 gram groente per dag te eten. Hoewel we niet exact weten waarom groenten beschermen tegen chronische ziekten, komt dit waarschijnlijk door de verschillende (combinaties van) vitamines, mineralen, vezels en bio-actieve stoffen in groente (1). Groente levert belangrijke voedingsstoffen, maar weinig calorieën.

Lees meer »

Najaar havermout met pepernoten, mandarijn en kaneel

Dit recept is ontstaan vanuit een gebrek aan bananen (waar ik normaal gesproken mijn havermout mee maak) en een gigantische zak pepernoten die ik kreeg van wat collega’s die zichzelf wilden beschermen tegen het opeten van de hele zak. Het idee voor een ontbijtje met pepernoten ontstond. Sinterklaas is al voorbij, maar dat houdt ons niet tegen #rebel #livingontheedge.

Lees meer »