Yoghurt met bosbessen swirl

Gepubliceerd op 22 januari 2020 om 19:51

Dit heerlijke ontbijt is geïnspireerd op een recept uit de Vegan Vibes app. Omdat ik de helft van de ingrediënten niet in huis had en te lui was om naar de supermarkt te gaan heb ik er mijn eigen versie van gemaakt. Dat werd een succes, want sindsdien heb ik het bijna dagelijks gegeten. 

 

Blauwe bessen zijn, net als alle groente- en fruitsoorten, rijk aan antioxidanten. Voor dit recept gebruik ik bosbessen uit de diepvries, want die zijn over het algemeen goedkoper dan verse bosbessen. Ook zijn ze net zo gezond en vaak zelfs verser omdat ze direct na het oogsten zijn ingevroren. Dit ontbijtje is snel klaar, zit bomvol fruit en is zowel lekker als gezond!

 

Ingrediënten

  • 250 ml ongezoete sojayoghurt
  • 2 handjes blauwe bessen (maar doe het op gevoel en voeg zo veel of zo weinig bessen toe als je wilt)
  • 1 kleine banaan of 0.5 grote banaan
  • 2-3 el graanproduct (bijv. volkoren muesli of gepofte spelt/quinoa)
  • 1 klein scheutje ongezoete sojamelk
  • 1 tl zoetstof (bijvoorbeeld dadelstroop)
  • 1 tl kaneel
  • 1 el 100% amandelpasta (of 100% pindakaas)

Bereiding

  1. Doe de bevroren bosbessen samen met de kaneel, de dadelstroop en het scheutje sojamelk in een pannetje en roer het geheel door. Warm het vervolgens op.
  2. Giet ondertussen de yoghurt in een kom. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de yoghurt.
  3. Haal de bosbessen van het vuur wanneer ze een beetje stroperig beginnen te worden.
  4. Voeg de bosbessen toe aan je yoghurt, roer het een beetje door voor een swirl effect en voeg tenslotte de amandelpasta en het graanproduct toe.

Zo heb je een simpel, gezond en vullend ontbijtje binnen paar minuten tijd. Geniet ervan en eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.