Vis, Vlees, Vega (OverGewicht Net5)

Gepubliceerd op 8 april 2022 om 09:08

Een tijdje geleden kreeg ik de kans om mee te werken aan een aflevering van het programma OverGewicht op Net5. Daarin vertelde ik Kees Tol over hoe je vlees op een gezonde manier kunt vervangen als je hebt besloten om (meer) plantaardig te gaan eten.

 


De belangrijkste boodschap: we hebben vlees absoluut niet nodig. Sterker nog, we zijn het liever kwijt dan rijk. Wel hebben we bepaalde voedingsstoffen nodig die in vlees zitten, zoals eiwitten, ijzer en B-vitamines. Echter, die kunnen we gelukkig prima uit plantaardige voeding halen. En het mooie is: dat is veel beter voor onze gezondheid.

 

Voeding is namelijk een package deal: met het eten van vlees krijg je niet alleen vitamine B1 binnen, maar ook verzadigd vet, cholesterol en heemijzer. En voor je gezondheid wil je daar het liefste zo min mogelijk van binnenkrijgen. Om te bepalen of iets wel of niet gezond is kunnen we daarom beter de focus leggen op voedingsmiddelen als geheel. Met een kleurrijk, lekker en volwaardig plantaardig eetpatroon krijg je daarentegen veel meer vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels binnen. Een dergelijk eetpatroon wordt dan ook in verband gebracht met een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en verschillende vormen van kanker. Een echte win-winsituatie dus!

 

Het programma kwam gisteren op TV. Wil je het graag terugkijken? Dit kan op www.kijk.nl.

 

Liefs, Michelle

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.