Drie tips om meer plantaardig te eten

Gepubliceerd op 4 januari 2022 om 13:15

Mensen die (grotendeels) onbewerkt plantaardig eten hebben over het algemeen een gezonder lichaamsgewicht, betere glucose- en cholesterolwaarden en een lager risico op het ontwikkelen van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en verschillende vormen van kanker. Wanneer je (meer) plantaardig gaat eten, kun je dus allerlei gezondheidsvoordelen ervaren! Bovendien lever je zo een hele positieve bijdrage aan het dierenwelzijn en het milieu. Heb jij je voorgenomen om dit jaar te starten met (meer) plantaardig eten? Dan geef ik je hierbij graag drie handige tips.


1. 'Veganize' je favorieten

Grote kans dat je jouw favoriete maaltijden vrij gemakkelijk kunt omtoveren in een plantaardige versie. Maak bijvoorbeeld eens je favoriete pastagerecht met linzen in plaats van gehakt, of probeer eens plantaardige 'kipstukjes' in plaats van kipfilet. Ook erg handig: Google je lievelingsrecept met 'vegan' erachter. Eet smakelijk!

 

2. Houd het simpel

Gezond plantaardig eten hoeft helemaal niet lastig te zijn: met de basisvoedingsmiddelen kom je al een heel eind. Je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig. Focus je vooral op het eten van veel groente, fruit, volkoren granen, peulvruchten, noten, pitten en zaden. En Google vooral eens de 'Schijf for Life' of 'whole foods plant-based' voeding.

 

3. Start met één maaltijd

Vind je het nog een te grote stap om (bijna) helemaal plantaardig te eten? Maak het dan vooral niet te groot en richt je in eerste instantie op één hoofdmaaltijd. Zo kun je ervoor kiezen om eens een lekker ontbijt te maken met sojayoghurt.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.