Gratis download: Inspiratielijst gezonde tussendoortjes

Gepubliceerd op 2 april 2021 om 19:10

De één zegt dat het beter is om 3 grote maaltijden te eten, terwijl de ander zweert bij het verdelen van je voedselinname over 6 eetmomenten. We weten eigenlijk nog niet zo goed wat nou 'beter' is, dus doe vooral wat voor jou het beste voelt.

 

Wat we wel zeker weten, is dat het veel uitmaakt welke tussendoortjes je kiest. Veel zogenaamd gezonde tussendoortjes (zoals mueslirepen en graankoekjes) barsten namelijk van de toegevoegde suikers en bevatten maar weinig vezels. Hierdoor zul je je niet lang verzadigd voelen en krijg je maar weinig goede voedingsstoffen binnen. Gelukkig bestaan er ook talloze tussendoortjes die wel voedzaam zijn en die ook nog eens heerlijk smaken!

 

Deze gratis inspiratielijst staat vol met lekkere opties en geeft je hopelijk wat inspiratie voor als je tussendoor trek krijgt. 

Je vindt de gratis download hieronder:

 

Inspiratielijst gezonde tussendoortjes
PDF – 28,2 MB 911 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Yonas Haile
3 jaar geleden

Goedenavond! Welke fruit is goed gezond?

Michelle
3 jaar geleden

Hoi Yonas, goede vraag! Alle fruitsoorten zijn gezond en super goed voor ons :). Het belangrijkste is dat je gevarieerd eet (dus dat je afwisselt). En bijvoorbeeld niet iedere dag hetzelfde stuk fruit eet, want alle fruitsoorten bevatten weer andere vitamines, mineralen, antioxidanten en andere goede voedingsstoffen.

Ook ligt het er natuurlijk maar net aan wat de situatie is en waar je trek in hebt: zelf eet ik graag een banaan als ik energie wil krijgen (bijvoorbeeld in mijn ontbijt of voordat ik ga sporten) en eet ik als avondsnack weleens een bakje bessen. Kijk vooral naar wat je lekker vindt en wat goed voelt voor jou!