Herfstontbijt met warme appel, kaneel en rozijnen

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 16:24

Dit herfst ontbijt met warme appel, kaneel en rozijnen smaakt heerlijk en past perfect bij deze tijd. Bij toeval kreeg ik zin om iets met warme appeltjes te maken en het resultaat was zeer geslaagd! Dit vullende, snelle en makkelijke ontbijt is binnen een handomdraai klaar en is inmiddels één van mijn favoriete ontbijtjes. 

Ingrediënten

  • havermout
  • sojayoghurt (bijv. ongezoete sojayoghurt- of kwark in combinatie met een beetje Alpro vanille)
  • 1 tl (gebroken) lijnzaad
  • 1 tl chiazaad
  • een handje noten, bijvoorbeeld walnoten of hazelnoten
  • 1 appel (ik gebruikte een zoete rode)
  • wat rozijnen/krenten
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden of kaneel
  • optioneel: 1 tl dadelstroop

Bereiding

 

Meng de avond van tevoren een portie havermout naar keuze en een portie yoghurt naar keuze in een bakje of bord. Doe daar het gebroken lijnzaad, het chiazaad en het handje noten bij en roer het geheel goed door elkaar. Zet het bord 's nachts in de koelkast. De volgende ochtend haal je het uit de koelkast en zet je het even apart. Snijd de appel in kleine stukjes en warm deze op in een pannetje met wat water en/of een beetje olijfolie. Zet het vuur laag en wacht tot de appel zacht is geworden. Blijf af en toe roeren. Voeg dan de koek- en speculaaskruiden, de rozijnen en de dadelstroop toe en laat deze even meebakken. Giet vervolgens de warme appel over je yoghurt en klaar! Eetsmakelijk en geniet ervan.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.