Food and Advice Food and Advice
Food and Advice
Food and Advice
  • Home
  • Over Michelle
  • Voedingsadvies
  • Blog
    • Voeding
    • Gezondheid
  • Recepten
  • Gratis
  • Contact
  • Zoeken

Easy plantbased lunchtip

11 jan. 2021

Op zoek naar een makkelijke en plantaardige lunch? De laatste tijd ben ik dol op geroosterde broodjes uit de oven. Beleg ze met je favoriete hummus (of een andere spread), voeg wat toppings toe en je hebt een heerlijke en gezonde lunch binnen een handomdraai!

Lees meer »

Herfstontbijt met warme appel, kaneel en rozijnen

11 jan. 2021

Dit herfst ontbijt met warme appel, kaneel en rozijnen smaakt heerlijk en past perfect bij deze tijd. Bij toeval kreeg ik zin om iets met warme appeltjes te maken en het resultaat was zeer geslaagd! Dit vullende, snelle en makkelijke ontbijt is binnen een handomdraai klaar en is inmiddels één van mijn favoriete ontbijtjes. 

Lees meer »

5 zwangerschapsmythes ontkracht

15 feb. 2020

Wanneer je zwanger wordt krijg je van alle kanten voedingsadviezen naar je toe geslingerd. Goedbedoeld natuurlijk, maar helaas kloppen ze lang niet allemaal. Na het lezen van dit artikel onderscheid jij feit en fictie en ben je gewapend tegen veelvoorkomende mythes over voeding rondom de zwangerschap.

Lees meer »

Yoghurt met bosbessen swirl

22 jan. 2020

Dit heerlijke ontbijt is geïnspireerd op een recept uit de Vegan Vibes app. Omdat ik de helft van de ingrediënten niet in huis had en te lui was om naar de supermarkt te gaan heb ik er mijn eigen versie van gemaakt. Dat werd een succes, want sindsdien heb ik het bijna dagelijks gegeten. 

Lees meer »

De voordelen van groente en fruit uit de diepvries

20 jan. 2020

Vrienden van mij horen al jaren mijn enthousiasme aan over ingevroren groente en fruit. Mijn vriezer puilt dan ook altijd uit met zakken doperwten, broccoli, paprika, bosbessen en zomerfruit. Groente en fruit uit de diepvries hebben vele voordelen. Om er een paar te noemen:

Lees meer »

Groente verwerken in je ontbijt + havermout recept

15 jan. 2020

Groenten zijn gezond. Uit onderzoek blijkt dat het eten van voldoende groenten het risico op hart- en vaatziekten, verschillende soorten kanker en een beroerte verkleint. Ook vermindert het de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2. Het advies is dan ook om minstens 250 gram groente per dag te eten. Hoewel we niet exact weten waarom groenten beschermen tegen chronische ziekten, komt dit waarschijnlijk door de verschillende (combinaties van) vitamines, mineralen, vezels en bio-actieve stoffen in groente (1). Groente levert belangrijke voedingsstoffen, maar weinig calorieën.

Lees meer »

Najaar havermout met pepernoten, mandarijn en kaneel

21 dec. 2019

Dit recept is ontstaan vanuit een gebrek aan bananen (waar ik normaal gesproken mijn havermout mee maak) en een gigantische zak pepernoten die ik kreeg van wat collega’s die zichzelf wilden beschermen tegen het opeten van de hele zak. Het idee voor een ontbijtje met pepernoten ontstond. Sinterklaas is al voorbij, maar dat houdt ons niet tegen #rebel #livingontheedge.

Lees meer »
  • (3 / 3)
  • 1
  • 2
  • 3
© 2019 - 2022 Food and Advice
Powered by JouwWeb